Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Държавен куклен театър - Сливен представя своята първа коледна премиера "Съкровището на Дядо Коледа"

28 ноември 2023 09:33, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 241
Държавен куклен театър - Сливен представя своята първа коледна премиера

Държавен куклен театър - Сливен представя своята първа коледна премиера "Съкровището на Дядо Коледа" на 3 декември. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Сливен директорът на културния институт Ефимия Павлова.

 

Автор на представлението е Калоян Патерков, музиката на Валерия Крачунова-Попова, кукли, сценография и режисура - Мария Банова, изработка декор и кукли - ”Арт Ленд”. Актьорите са Алекса Манчева, Виктория Иванова и Росен Иванов.

 

"Пиесата ще зарадва всички деца в салона, защото в нея става дума за коледни подаръци", разказа Ефимия Павлова. "Действието се развива в Лапландия", разказа актьорът Росен Иванов, който е в ролята на Еленчето и заедно със Зайчето се отправят в търсене на съкровището на Дядо Коледа.

 

За младите актриси Алекса Манчева и Виктория Иванова това е първата коледна кампания. Те разказаха, че истински се забавляват и се надяват да предадат това чувство и на малките си зрители и да дадат своя принос за усещане на коледния дух.

 

Второто премиерно заглавие е "Куклата на Мери", като повече подробности за него ще бъдат представени на пресконференция в пресклуба на БТА на 4 декември. И двете представления са матинета в залата на театъра. Сред другите коледни заглавия са още "Снежен сън", "Снежанка", "Бяла приказка" и "Откраднатите ботуши на Дядо Коледа".

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: ОДМВР-Сливен