Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На среща с кмета общинските съветници постигнаха съгласие да заседават в най-кратки срокове

28 ноември 2023 15:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 216
Sreshta

Представители на осемте партии и коалиции в новоизбрания Общински съвет постигнаха съгласие да бъде свикано заседание в най-кратки срокове. Това стана ясно днес на срещата с кмета Стефан Радев, проведена по негова покана. „Благодаря на всички, че се отзоваха, за да обсъдим непосредствените задачи, които стоят пред Общината“, заяви той.

Стефан Радев посочи, че основният мотив за свикването на сесията са важни проекти на Общината, промени в наредби, удължаване срока на социална услуга с 500 потребители и други въпроси в полза на гражданите. Те трябва да бъдат разгледани и гласувани преди края на календарната година. Кметът допълни, че предложенията са внесени в деловодството в Общинския съвет и всяка една от групите може да се запознае с тях в детайли. „Моят призив е да обединим усилия за провеждането на заседание и вземането на решения максимално бързо“, призова той.

Общинският съвет все още няма избран председател и затова сесията ще бъде свикана по другата процедура, предвидена в Закона за местното самоуправление и местната администрация – от една трета или повече съветници в състава на местния парламент. Писменото предложение за това ще бъде подкрепено до края на работния ден, договориха се участниците в срещата. Те се обединиха и около идеята всяка партия и коалиция в Общинския съвет да излъчи своите предложения за председател, зам.председател, секретар и членове на постоянните комисии, които предстои да бъдат сформирани. Срокът за подаване на предложения в деловодството на Общинския съвет е до 30 ноември, четвъртък. Беше фиксирана и датата за провеждане на заседание. То ще се състои на 14 декември.

 

 

Снимки

Sreshta