Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.11.2023 г.

29 ноември 2023 10:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 269
ОД МВР - Сливен

Днес в цялата страна ще се тества системата BG-ALERT

 

Днес в цялата страна ще се тества системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия.

При теста в продължение на половин час от 12,00 до 12,30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен режим.

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 28.11.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.11.2023 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили криминалисти на РУ-Сливен при специализирана операция срещу наркоразпространението. Акцията е проведена на 28 ноември в град Сливен. В района на ЖП гара е извършена проверка на криминално проявен мъж на 45 години. В него са намерени и иззети 3 пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещества, което при теста е реагирало на метамфетамин. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа в село Селиминово са намерени следи от производство на наркотици и готово вещество, което при теста е реагирала на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

На 28 ноември в РУ-Сливен се е явил мъж на 77 години, който е заявил, че от личния му лек автомобил са откраднати пари и лични документи. Автомобилът е бил паркиран пред дома на заявителя и е оставен отключен. Нанесената щета е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причинила пожар в барака, в сливенското село Бяла. Сигналът е получен на 28 ноември в 17,39 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 20 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество и техника. Спасена е една сграда.