Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вечер на испанската музика представя Симфоничният оркестър на Сливен

29 ноември 2023 11:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 216
Симфоничен оркестър Сливен

Сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт, който е от цикъла „Млада Европа“. В зала „Сливен“ ще звучи музиката на Хуан Крисостомо Ариага и Пабло де Сарасате. Участие ще вземат младите цигуларки – сестрите Ани и Христина Панови. Спектакълът ще бъде под диригентството на маестро Хосе Мигел Родиа от Испания.

 

Освен елегантната Симфония в ре мажор от Ариага ще бъдат представени и пет от най-известните и виртуозни пиеси за цигулка и оркестър на Сарасате – „Интродукция и тарантела” оп. 43, „Цигански напеви” оп. 20, „Фантазия „Кармен”“ оп.25, „Баско капричио” оп. 24 и „Навара” оп. 33 за две цигулки и оркестър.

 

18-годишната Ани Панова и 15-годишната Христина Панова са родени в Пловдив и в момента се обучават в Университета по музика и сценични изкуства във Виена. През 2015 свирят на гала концерта на победителите в конкурса American Protege в Карнеги хол, Ню Йорк. Така стават най-младите български музиканти, свирили в най-известната концертна зала в света. И двете са носителки на множество награди и премии от международни конкурси.

 

Спектакълът ще се състои на 15 декември, от 18.30 часа в зала „Сливен”.

Билети за събитието са достъпни онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен” – работно време от 10 до 13 и от 15 до 17 часа.

 

Снимки

Симфоничен оркестър Сливен