Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 29.11.2023 г., сряда

29 ноември 2023 16:07, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 370
Сливен

На 15 декември сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт, който е от цикъла „Млада Европа“.

Днес между 12:00 и 12:30 часа в Сливен и областта тестваха системата BG-ALERT.

Стартира гласуване за награди в туризма – кандидатурите на Сливен са: В категория „Туристическа атракция/обект/събитие” - https://bitly.ws/33E9C , за 2023 г., се борят VII Средновековен събор „Помни славата – Туида 2023“ и Фестивалът на Стоте войводи, в категория „Специализиран туризъм” - https://bitly.ws/33Eac , Община Сливен е номинирана за разработеният „Маршрут на винопроизводителите в Регион Сливен“, следващата номинация на Сливен е в категория „Иновации” - https://bitly.ws/33Eay, там кандидатурата на Сливен е печатното издание на „Атлас на традициите в Сливенския край“, ежегодно област Сливен присъства и в най-голямата категория „Изборът на българите“ - https://bitly.ws/33EaD , тази в борбата за най-голямата награда е номинирана Късноантична и средновековна крепост Туида.

Представители на осемте партии и коалиции в новоизбрания Общински съвет постигнаха съгласие да бъде свикано заседание в най-кратки срокове.

Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния стадион в Сливен по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта.

На 30-и ноември, четвъртък, над 50 млади хора на възраст от 13 до 30 години от сливенска община ще учредят своя Младежки съвет и ще изберат младежки Кмет в зала „Май“.

В област Сливен средната работна заплата през третото тримесечие на 2023 г. е 1 495 лева, при 2 000 лв. средна за страната.