» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен, кратки вечерни новини, 29.11.2023 г., сряда

29 November 2023 16:07, Stanimir Petkov
Emission of: Tuida News 5 months ago, number of readings: 382
Сливен

На 15 декември сливенският симфоничен оркестър ще представи първия за сезона концерт, който е от цикъла „Млада Европа“.

Днес между 12:00 и 12:30 часа в Сливен и областта тестваха системата BG-ALERT.

Стартира гласуване за награди в туризма – кандидатурите на Сливен са: В категория „Туристическа атракция/обект/събитие” - https://bitly.ws/33E9C , за 2023 г., се борят VII Средновековен събор „Помни славата – Туида 2023“ и Фестивалът на Стоте войводи, в категория „Специализиран туризъм” - https://bitly.ws/33Eac , Община Сливен е номинирана за разработеният „Маршрут на винопроизводителите в Регион Сливен“, следващата номинация на Сливен е в категория „Иновации” - https://bitly.ws/33Eay, там кандидатурата на Сливен е печатното издание на „Атлас на традициите в Сливенския край“, ежегодно област Сливен присъства и в най-голямата категория „Изборът на българите“ - https://bitly.ws/33EaD , тази в борбата за най-голямата награда е номинирана Късноантична и средновековна крепост Туида.

Представители на осемте партии и коалиции в новоизбрания Общински съвет постигнаха съгласие да бъде свикано заседание в най-кратки срокове.

Общината ще кандидатства с проектно предложение за ремонт на Военния стадион в Сливен по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта.

На 30-и ноември, четвъртък, над 50 млади хора на възраст от 13 до 30 години от сливенска община ще учредят своя Младежки съвет и ще изберат младежки Кмет в зала „Май“.

В област Сливен средната работна заплата през третото тримесечие на 2023 г. е 1 495 лева, при 2 000 лв. средна за страната.