Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Баскетболен празник

29 ноември 2023 17:28, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 месеца, брой четения: 278
Спортен празник

Страхотен баскетболен празник се получи за учениците от ОУ ”Елисавета Багряна” в Сливен. Събитието се проведе на 28.11.2023 г. в спортния комплекс на училището.

По инициатива на Спешъл Олимпикс България и в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига се организира промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2023. Нашата обща цел e да разширим достъпа до спорта за хората с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола.

В рамките на кампанията, Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници по баскетбол, индивидуални умения с топка и състезания с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата и детските градини в цялата страната. Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно популярната игра баскетбол, както и други занимателни спортни игри с топка.

ОУ "Елисавета Багряна" се включи в тази благородна инициатива със състезание по индивидуални умения с топка, в което участваха ученици от трети и четвърти клас.

Нашето училище е първото в област Сливен и засега единственото, което се включи в инициативата.

Снимки

Спортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празник