» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Баскетболен празник

29 November 2023 17:28, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 5 months ago, number of readings: 297
Спортен празник

Страхотен баскетболен празник се получи за учениците от ОУ ”Елисавета Багряна” в Сливен. Събитието се проведе на 28.11.2023 г. в спортния комплекс на училището.

По инициатива на Спешъл Олимпикс България и в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига се организира промоционална кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2023. Нашата обща цел e да разширим достъпа до спорта за хората с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола.

В рамките на кампанията, Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници по баскетбол, индивидуални умения с топка и състезания с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата и детските градини в цялата страната. Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно популярната игра баскетбол, както и други занимателни спортни игри с топка.

ОУ "Елисавета Багряна" се включи в тази благородна инициатива със състезание по индивидуални умения с топка, в което участваха ученици от трети и четвърти клас.

Нашето училище е първото в област Сливен и засега единственото, което се включи в инициативата.

Photos

Спортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празникСпортен празник