Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Васил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и Ямбол

30 ноември 2023 09:17, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 367
Васил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и Ямбол

В този празничен сезон, обичаната джаз звезда Васил Петров се отправя на Коледно турне в България, което минава през град Сливен и Ямбол на 13 декември и 14 декември. Концертите озаглавени „White Christmas” (Бяла Коледа) са с Врачанска Филхармония с маестро Христо Павлов, джаз музикантите Йордан Тоновски(пиано), Христо Минчев(бас), Кристиан Желев (ударни), изумителната цигуларка Зорница Иларионова и изключителното сопрано Таня Лазарова.

Концерта му на 13 декември в град Сливен ще сес състой в Общинска зала „Сливен“, а в град Ямбол, на 14 декември, е в зала „Ямбол“. Концертите са с начален час 19:00ч., предлагайки на публиката неповторимо съчетание от класически Коледни хитове, които ще звучат като изискан джаз, възхитителни валсове и празнични химни. С глас, който винаги създава усещането за топлина и уют, Васил Петров ще пресъздаде топлината, радостта и светлата вяра, с които свързваме Рождество Христово.

Врачанската филхармония, дирижирана от Христо Павлов, ще придаде още по-голяма величественост на събитието, предоставяйки на публиката възможността да се наслади на несравним симфоничен звук, съчетан с емоционално зареден джаз. В програмата са песните White Christmas, Ave Maria, Let it snow, Jingle bells, The Christmas waltz, авторската песен на Васил Петров „На Коледа“ и други.

Концертите започват от 1-ви Декември в град Монтана в читалище „Разум 1883“ по покана на Общината. На 12 Декември е в Пловдив в Plovdiv event center, на 13 Декември в град Сливен, Общинска зала „Сливен“. В Ямбол е на 14 декември в зала „Ямбол“, 15 декември в Кюстендил в Общинския театър, 16 декември в Кърджали в Театрално-Музикален Център – Кърджали, 17 декември в Добрич в концертна зала „Добрич“ и на 18 -ти декември е в град Кнежа в читалище „Борба 1896“ по покана на Общината.

Турнето му продължава с още 4 концерта с други два оркестъра. На 19 и 20-ти декември е в град Силистра и Попово за концерт „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Опера Русе с маестро Димитър Косев. На 23-ти декември е в град Стара Загора за концерта „Jazz Christmas symphony” с оркестъра на Опера Стара Загора с маестро Владимир Бошнаков, със специалното участие на Ангел Заберски младши и гост солист Русалина Мочукова и завършва турнето си в столицата с участие в Коледното матине, което отбелязва 10-та си годишнина в зала България с участието на младежката филхармония с маестро Славил Димитров и неговите колеги Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Билетите за концертите в град Ямбол и Сливен са вече продажба в мрежата на ивентим и на място от касите в гр.Сливен, Театрална каса „Галерия Сливен“ за инфо тел.+359 898 332 235 и за гр.Ямбол, Театрална каса Безистен, за инфо тел. + 359 876 694 083.

Снимки

Васил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и ЯмболВасил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и ЯмболВасил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и ЯмболВасил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и ЯмболВасил Петров пее Коледни класики в симфоничен джаз в Сливен и Ямбол