Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

УЧЕНИЧКА ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ – МЛАДЕЖКИ КМЕТ НА СЛИВЕН

30 ноември 2023 16:44, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 5 месеца, брой четения: 929
VI-1

Днес – на 30.11.2023 г., се проведе първото събрание на Младежки общински съвет - Сливен, организирано от Младежки дом - Сливен. За кмет на МОС бяха разгледани седем кандидатури, едната от които - на Ванеса Иванова, ученичка от XIа клас в Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов”. Право на глас имаха включилите се 50 делегати от различни сливенски училища. След гласуването за кмет на Младежкия общински съвет, се стигна до балотаж, в който нашата ученичка се изправи срещу възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“. С вот от 32 гласа Ванеса Иванова бе подкрепена от делегатите.

На дневен ред беше и сформирането на комисии, свързани с различни дейности, засягащи обществения живот в град Сливен. Председател на комисия “Изкуство, култура и историческо наследство” е Александра Тенева - ученичка от XIа клас. Част от сформиралия се екип на комисията е и Преслава Желева, също ученичка в XIа клас на ПХГ „Дамян Дамянов“.

Участниците във форума бяха поздравени от кмета на Община Сливен – Стефан Радев, и от заместник-кмета Пепа Чиликова, с пожелания за успешна съвместна работа за развитието на Сливен.

 

Ванеса Иванова

Преслава Желева

Снимки

VI-2