Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен бе учреден Младежки съвет и избран младежки кмет

01 декември 2023 09:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 268
В Сливен бе учреден Младежки съвет и избран младежки кмет

Повече от 50 млади хора на възраст от 13 до 30 години в Сливен учредиха своя Младежки съвет и избраха новия младежки кмет, съобщиха от пресцентъра на Общината.

 

Измежду седем кандидатури за кмет с 32 гласа бе избрана Ванеса Иванова от Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. За председател бе избран Тодор Марлов от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“. Те получиха знака на Младежки обществен съвет (МОС) от зам. - кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

На първото заседание на Общото събрание на Младежкия съвет беше приет нов Устав, по който ще се работи през мандат 2023-2024 година. Бяха сформирани и петте постоянни комисии: екология и опазване на околната среда, здравословен начин на живот; медии и връзки с обществеността, НПО и бизнес; спорт и свободно време, личностно развитие; изкуство, култура и историческо наследство и социални дейности, доброволчество, проектна политика.

 

Разпределени според интересите си, младежите ще работят в петте комисии, ще дискутират по различни проблеми и предизвикателства, ще търсят решения, ще планират и организират най-различни събития и кампании от младежи за младежи. В седемдневен срок ще бъде сформиран и екипът на новия младежки кмет.

 

Вече 20 години Младежкият общински съвет съществува под една или друга форма – като съвет, парламент. През 2013 г. преминава в Областен детски съвет – национален пилотен проект, в който участва и Сливенска област. От началото до днес основният му фокус е насочен към младите хора – да им предоставя възможност да градят умения, да участват активно в живота на общината и региона си.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Община Сливен