Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартират безплатни медицински прегледи в малките населени места на община Нова Загора

01 декември 2023 15:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 255
pixabay.com

В резултат на активната политиката на Община Нова Загора, от 4 декември 2023 г., понеделник, стартира нова програма в общината: „Здравна грижа на място“. Общинското ръководство инициира осигуряването в малките населени места на лекари, които да осъществяват безплатни профилактични прегледи за жителите им. Идеята много бързо достигна до своята реализация, за да могат живеещите извън града семейства в пенсионна възраст, самотноживеещи лица и хора със затруднено придвижване, да имат достъп до професионална здравна грижа.

Община Нова Загора и МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД обединяват усилията си в името на просперитета на хората от нашата община. Ежемесечно във всяко населено място, по предварително определен график, ще се провеждат безплатни общи медицински прегледи, които включват електрокардиограма и изследвания на кръвна захар и кръвно налягане. Датите за населените места ще бъдат определяни със съдействието на кметовете по места и, за удобство на жителите, ще бъдат обявявани в началото на месеца. При наличието на повече желаещи, ще бъде уточнена допълнителна дата.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева изказва благодарност към трите лекарки, д-р Дичева, д-р Василева и д-р Велева, които ще се включат напълно безплатно – на доброволчески принцип, за да се осъществи професионалната здравна грижа. Новата програма е изцяло местна инициатива. Бързият път от зараждането на идеята до ефективното й претворяване в действие, е показателен за това, че различни институции, обединени от една хуманна цел, могат да постигнат ползотворно сътрудничество, насочено към хората и тяхното добруване.

Община Нова Загора