Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител инж. Маринчо Христов уважи хората с увреждания

04 декември 2023 14:58, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 7 месеца, брой четения: 230
Честване на Деня на хората с увреждания

Днес по покана на председателя на Регионалната организация на инвалидите Веселин Василев, областният управител инж. Маринчо Христов уважи честването на Международния ден на хората с увреждания, който се отбелязва всяка година на 3-ти декември.

Сред поканените гости бяха още Георги Вишнаров - директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Сливен, Ваньо Матев-директор на ДСП-Сливен,

както и представител на Дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" към Община Сливен в лицето на г-жа Соня Ношкова.

В своето приветствено слово към всички присъстващи, областният управител изрази своето убеждение, че специфичните възможности на хората с увреждания са двигателят, който може да задвижи промяната към преодоляване на досегашните стереотипи и активното им включване във всички сфери на обществения живот.

Той акцентира върху подготовката, от страна Министерството на труда и социалната политика на нормативни промени за осигуряването на по-добра и качествена грижа в изпълнение на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания изтъквайки още, че благодарение на трудовите посредници в Агенцията по заетостта само през 2023 г. над 5000 души с трайни увреждания са започнали работа.

„Уверявам Ви, че има и желанието, а вярвам и във възможностите, да се постигне промяната с всички институции, ангажирани със създаването и прилагането на политиките за хората с увреждания и активното участие на Вашите организации. Защото съм убеден, че за да бъде промяната качествена, всяко действие трябва да бъде подчинено на принципа „нищо за Вас, без Вас."

Бъдете здрави и не губете вярата, че можете да променяте към по-добро не само своя, но и обществения живот. Защото само различните променят света!“ каза още Маринчо Христов.

 

В духа на приятелска атмосфера, всички гости на малкото тържество имаха възможността да видят наградите и постиженията на членовете на клуба донесени от различни участия.

 

 

 

 

Снимки

срещата днес