Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обяви конкурс за AI разработчици

06 декември 2023 09:06, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 453
AMD logo

През последната година станахме свидетели на много иновации свързани с изкуствения интелект, което предизвиква вълна от интелигентни и ефективни приложения. За допълнителен тласък в посока на това развитие и за стимул в разработките на AI решения с технологиите на AMD, компанията обяви първото по рода си състезание за разработчици на AI.

 

Ентусиастите в това ново направление на ИТ индустрията са изправени пред предизвикателството да създават иновативни и вълнуващи AI приложения със случаи на използване в центрове за данни, работни станции и лаптопи, игри, роботика и др. Разработчиците могат да избират от три различни категории:

 

• Генеративен AI – Използвайки AMD Radeon™ Pro W7900 или MI Instinct™ 210, в комбинация със софтуера AMD ROCm™, разработчиците са изправени пред предизвикателството да се разпрострят отвъд текущите случаи на използване на генеративен AI.

• AI за роботика – Стъпвайки върху Kria™ KR260 комплект за роботика, разработчиците могат да използват предварително изградените интерфейси и ускорени приложения, за да създадат уникални AI-визионни приложения за роботика в множество сектори.

• PC AI – С AMD Ryzen™ AI, първият в света процесор с вграден AI енджин, разработчиците могат да създават приложения за персонални компютри, използвайки визия, реч или оптимизирани за домейни LLM, вдъхнат живот на компютъра с изкуствен интелект и да подчертаят неговия потенциал за подобряване на потребителската работа и ефективност.

 

Всяка категория ще има голяма награда от $10 000 USD и допълнителни награди за победителите на второ и трето място. И за да насърчи допълнително иновациите в академичните среди и разнообразието в индустрията, университетската програма на AMD предлага специална парична награда за един печеливш проект, представен от студент, както и награда „Жените в технологиите“ за най-добрия проект сред екипи съставени предимно от дами.

 

Регистрацията за състезанието вече е започнала, а заявките за безплатен хардуер приключват на 31 януари 2024 г. Повече информация, включително правилата, изискванията, хардуерните приложения и регистрацията, можете да намерите на страницата на състезанието и в блога на общността на AMD.