Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Една вълшебна Коледа през очите на децата и младежите от социалните центрове трогна Сливен

06 декември 2023 09:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 7 месеца, брой четения: 312
Koncert

Тържество на борбения човешки дух, креативност, вдъхновение и коледно вълшебство. Това бяха само малка част от емоциите, които сценичните изпълнения на потребителите от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в квартал „Клуцохор“ и от Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания „Св. Стилиян Детепазител“, подариха на публиката в зала „Сливен“. Коледният празник на децата и младежите от социалните центрове предизвика истински интерес и събра жители и гости на Сливен, приятели и съмишленици. Уменията и талантите на изпълнителите оживяха в познати български стихотворения и музикални разкази, дуети, които не оставиха публиката безразлична и се радваха на бурни аплодисменти.

Сред гостите в залата бе и зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тя поздрави всички, изрази своите най-добри пожелания и поднесе поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него той отправя искрената си благодарност и сърдечни поздравления за усилията, вдъхновението, огромното желание и старание в подготовката на състоялия се коледен концерт.

„Бъдете здрави, все така съзидателни, позитивни и не спирайте да влагате любов във всичко, което правите. В този труден и динамичен свят всеки от нас има нужда от топлина, човечност, съпричастност“, пише още кметът. В навечерието на Рождество Христово той използва случая да поздрави екипите, които с грижа, професионализъм и отдаденост, са се посветили на социалната кауза и не спират да го правят всеки ден.

„Най-хубавият празник са усмивките – на нашите и вашите деца в дневните центрове, защото има чувства и поводи, неспособни нито за описване, нито за разказване. Не се събират в думите, защото те просто са обич и благодарност, топлина и себераздаване“, на свой ред се обърна към всички директорът на центровете Величка Авджиева. Тя изрази благодарност към Община Сливен и към всички благодетели, с които заедно се опитват да сбъдват мечтите си. Авджиева благодари и на колегите си – екипите от професионалисти, които обгрижват потребителите и пожела светли празници.

Сред публиката бяха още общински съветници, директори, представители на институции в Сливен, експерти от социалната сфера, благодетели, съмишленици и родители.

В коледната магия, оживяла на сцената, се изявиха още малките таланти от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ и от Ансамбъла за народни песни и танци. Кулминацията на вечерта бе познатата на всички песен „Jingle Bells“ – на сцената емоцията си изразиха с танц много изпълнители, облечени в костюм на чакания от малки и големи белобрад старец – Дядо Коледа.

Всеки един от гостите на вечерта имаше възможност да разгледа благотворителния базар и да си закупи от цветното разнообразие от коледни сувенири във фоайето на зала „Сливен“. Изделията са дело на деца и възрастни с увреждания и средствата от тях ще бъдат в полза на благородна кауза.

Снимки

KoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncertKoncert