Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенски криминалисти са наградени с престижното отличие на името на Джовани Фалконе

07 декември 2023 15:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 315
Сливенски криминалисти са наградени с престижното отличие на името на Джовани Фалконе

Осем криминалисти от ОДМВР-Сливен се наредиха сред получилите тази година наградата „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Отличията бяха връчени днес на тържествена церемония в Благоевград. За поредна година полицаи и магистрати от страната и Европа бяха наградени за своята работа и проявен висок професионализъм в ефективната борба с наркоразпространението.

Редом до представителите на Националната полиция на Испания, които получиха приза за мащабните си разкрития и заловени големи количества наркотици, се наредиха и криминалистите на ОДМВР-Сливен. Те получават отличието като признание за дейността си в разкриването и пресичането на престъпления, свързани с производство и разпространение на забранени вещества. В резултата на своята неуморна ежедневната работа и с отличното взаимодействие с прокуратура, съд и други държавни институции ОДМВР-Сливен е постегнала значителни резултати в противодействието на този вид престъпна дейност.

Наградите – плакети и грамоти, бяха връчени от председателя на журито Катя Бельова, дългогодишен председател на Окръжен съд – Благоевград.

 

Приза получиха:

-Инспектор Владимир Марлов - разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

-Инспектор Ивелин Иванов - разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен

-Инспектор Живко Кутулов – разузнавач в сектор „Криминална полиция” в участък „Надежда” към РУ-Сливен

-Инспектор Атанас Ганев - разузнавач в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен

-Мл. разузнавач Иван Иванов – сектор „Криминална полиция” към РУ-Нова Загора

-Мл. разузнавач Свилен Кавалов – сектор „Криминална полиция” към РУ-Нова Загора

-Инспектор Димитър Панев - разузнавач в сектор „Криминална полиция” към РУ-Твърдица

-Мл. експерт Мариян Петров - разузнавач в сектор „Криминална полиция” към РУ-Твърдица

 

Отличието се присъжда за петнадесета поредна година. Учредено е през 2009 г. от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и подкрепен от проф. Мария Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.

С провеждането му организаторите са си поставили за цел да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите в това да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за противодействие на наркоразпространението.

Снимки

Сливенски криминалисти са наградени с престижното отличие на името на Джовани Фалконе  Сливенски криминалисти са наградени с престижното отличие на името на Джовани Фалконе  Сливенски криминалисти са наградени с престижното отличие на името на Джовани Фалконе  Сливенски криминалисти са наградени с престижното отличие на името на Джовани Фалконе