Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Петнадесет проектни предложения участват в конкурса „Осъзнай своята сила“ на Обществен дарителски фонд - Сливен

07 декември 2023 16:06, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 268
Снимка: Обществен дарителски фонд (ОДФ)

Петнадесет проектни предложения участват в конкурса „Осъзнай своята сила“ на фондация Обществен дарителски фонд - Сливен, съобщи за БТА Дора Куршумова, председател на Управителния съвет на фондацията. Ще бъдат финансирани малки проекти за приобщаване на хора със специални потребности или от малцинствени групи към живота на местната общност, за стимулиране чрез изкуство, култура и просвета на развитието на селище или общност. Допустими са също малки инфраструктурни проекти за изграждане на парк, детска площадка, ремонт на места за събирания и празници на хората, въвеждане на иновативни подходи за личностно и творческо израстване на деца и възрастни, грижи за околната среда и бездомни животни, повишаване на солидарността, хуманността и толерантността в общността.

 

"Над 300 жители на общината се обединиха в инициативни групи и са готови да се включат с доброволен труд или дарения в осъществяването на идеите им да направят Сливен и селата едно по-добро място за живот, посочи Куршумова. Идеите са много разнообразни – залесяване, облагородяване на паркове, детски площадки, осигуряване на условия за спорт на ученици, почистване на незаконни сметища и обществени места, приобщаване на самотни възрастни хора и деца със специални потребности, приютяване и грижа за бездомни животни, възраждане на старинни занаяти, създаване на условия за съвместен живот и творчество в малки общности. В тези инициативни групи има хора от всякаква възраст, пол, етнос и религия", добави тя.

 

Комисия от Фонда ще заседава на 10 декември, за да избере най-добрите проекти. Благодарение на подкрепата на Глобалния фонд на обществените организации (GFCF) е осигурен фонд от 18 300 лева за финансиране на инициативи, които допринасят за мобилизиране на ресурсите на местните общности в полза на хората.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Обществен дарителски фонд (ОДФ)