Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 70 000 лева са стрували възстановителните работи след бурите на 4 и на 26 ноември в Сливен

11 декември 2023 10:57, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 316
Снимка: БТА/Архив

Над 70 000 лева са стрували възстановителните работи след бурите на 4 и на 26 ноември в Сливен, съобщиха от общинския пресцентър.

 

Както БТА информира, на 4 ноември поривите на вятъра достигаха 120 км/ч, наводнени бяха улици в Сливен. На 26 ноември вятър със скорост 125 км/ч прекъсна електрозахранването на повече от половината села в общината, както и на места в общинския център. Сред щетите бяха още десетки изкоренени дървета, пречупени клони, пострадали автомобили, пречупени електрически стълбове, скъсани и висящи жици, паднали козирки на сгради и др.

 

В отстраняването на щетите през ноември са участвали екипи на общинския отдел за реакция при кризи, на електропреносното дружество, пожарната, полицията, почистващите фирми, пътната поддръжка, горското и общинското предприятие по озеленяване.

 

За 2023 г. общината е изразходвала 814 000 лева за почистване и поддръжка на реки и дерета, укрепителни мероприятия на брегови ивици и противосвлачищни и отводнителни дейности, посочват от администрацията.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: БТА/Архив