Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съветът по туризъм прие отчета за 2023 г. и одобри план за следващата година

13 декември 2023 13:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 184
съвет по туризъм

Съветът по туризъм към Община Сливен одобри отчета за дейностите, свързани с туризма за 2023 година. На събранието стана ясно, че Общината продължава да популяризира събития и обекти от местно и национално значение, като се включва в национални и международни туристически изложения като „Ваканция и СПА Експо“-София, „Културен туризъм“-Велико Търново, „Вашата ваканция“-Бургас и други. Общинският сайт infotourism.sliven.bg ежедневно се актуализира и допълва с нова информация. Преиздават се и се печатат рекламни материали за Сливен, като част от рекламната визия на града. И тази година беше проведена съвместна програма с всички културни обекти в общината по повод „Нощ на музеите“ 2023 г. Инвестира се също в инфраструктурата, сградите на музеите, туристическите пътеки в природен парк „Сините камъни“, както и достъпа до тях.

Според участниците в срещата дейностите дават резултат, тъй като за тази година се наблюдава ръст на туристите в Сливен, както и увеличаване на приходите от туристически такси.

„Дестинацията Сливен е разпознаваема на картата на туризма. Статистиката показва, че освен български туристи и все повече чужденци ни посещават. Добра оценка от туристите и гражданите на Сливен за нашата работа и туристическите ни обекти идва и от номинациите, получените награди от Министерството на туризма, участието ни в международни и национални туристически борси и фестивали. Надявам се тенденцията да се запази и през следващата година да имаме надграждане в тази посока. Благодаря на всички, които ни подкрепят и на вас, които сте наши партньори в нелеката задача да популяризираме Сливен и региона“, заяви зам. кметът Стоян Марков, който водеше заседанието.

За следващата година е предвидено насърчаване на иновациите в туризма, както и засилване на рекламата в социалните медии. Ще се търси подкрепа от местната общност за създаване на устойчив туристически продукт, като например, включване на спортни, културни, туристически и други организации в дейностите, подпомагащи развитието на туризма. Ще се наблегне и на медийното отразяване. Ще продължи организирането на събития с местно и национално значение, които допринасят за развитието на туризма в региона.

Основният приоритет, който си поставиха участниците, е превръщането на Сливен в атрактивна дестинация за още по-голям брой туристи и удължаване на техния престой. Това ще стане със засилена реклама и подобряване качеството на предлаганите услуги.

На срещата присъстваха представители на общината, бизнеса, хотелиери и ресторантьори, директори и уредници на културни обекти и училища в общината, имащи отношение и свързани с туризма, които са членове на Консултативния съвет по туризъм в община Сливен.

 

Снимки

съвет по туризъм