Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общностният център за деца и семейства в Сливен продължава своята работа

11 октомври 2023 14:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 8 месеца, брой четения: 77
Obshnosten centur

Общностният център за деца и семейства в Сливен продължава своята дейността си. Стартираха и услугите по проект „Бъдеще за децата”- Общностен център за деца и семейства-Сливен- II”. Планираните дейности са фокусирани към осигуряване на социално приобщаване, грижи и подкрепа за децата чрез инвестиции в ранното детско развитие и комплексни услуги за подкрепа и повишаване капацитета на техните родители. Услугите се предоставят, както в специално предназначени и оборудвани за целта кабинети, така и мобилно, в детски ясли, детски градини и в жилищата на потребителите, където е приложимо.

По отношение съвместната работа на различните специалисти с целевите групи, така и по отношение структурата им- социални, здравни, услуги за предучилищна подготовка и др.

1. Дейност1 по Специфична цел- 2 :

- „Здравна профилактика и превенция, информираност за здравното обслужване на гражданите и достъпа до здравни грижи.”

- „Програми за превенция в най-уязвимите и маргинализирано общности – програми за превенция на ранните бракове и раждания и семейно планиране, подготовка за включване в образователната система и други според идентифицираните нужди.”

2. Дейност2 по Специфична цел 3: „Услуги за ранно детско развитие- Формиране на родителски умения- Семейно консултиране и подкрепа, включително и по отношение на здравните аспекти.”

 

Адрес:

Град Сливен, ул. „Пейо Яворов” № 68 / на гърба на ресторант „Старият елен” и „Мерканто”, които се намират на бул. „Панайот Хитов” - в кв. „Ново село”/.

Тел. 044/66-73-40