Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен подкрепя инициатива за детска пътна безопасност

15 декември 2023 08:40, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 265
ОДМВР-Сливен подкрепя инициатива за детска пътна безопасност

Областната дирекция на МВР в Сливен и сектор „Пътна полиция” подкрепят всяка инициатива, която ще допринесе за намаляване на пътния травматизъм в града. Децата и тяхната безопасност са приоритет в работата на дирекцията и всяка проява, която ще доведе до намаляване на произшествията с деца е похвална.

Днес в Градската градина на Сливен се проведе открит урок по пътна безопасност с деца от детските градини и началните класове от сливенски учебни заведения. Събитието бе организирано от Парк „Пресичай безопасно с Боби и Кели“ и дамско сдружение Inner Wheel Club Sliven. Пътни полицаи подкрепиха събитието и осигуряваха сигурността на малките участници. По забавен начин, с много игри, песни и танци, децата се запознаха с куклите Боби и Кели, които ще им помагат при пресичане на пешеходните пътеки в града и когато ги видят ще си припомнят основните правила за безопасност.

Пет фигурки на куклите вече са поставени на едни от най-натоварените пътни участъци в града. Инициативата е благотворителна и е подарък за децата на Сливен от дамите от Inner Wheel Club Sliven.

Снимки

ОДМВР-Сливен подкрепя инициатива за детска пътна безопасност ОДМВР-Сливен подкрепя инициатива за детска пътна безопасност ОДМВР-Сливен подкрепя инициатива за детска пътна безопасност