Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На тържествена церемония ще бъдат връчени дипломите на випуск `2023 на ИПФ и Колеж-Сливен

15 декември 2023 09:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 285
На тържествена церемония ще бъдат връчени дипломите на випуск `2023 на ИПФ и Колеж-Сливен

Тържествена церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск `2023 на Инженерно-педагогически факултет (ИПФ) и Колеж – Сливен към Технически университет – София ще се състои на 15 декември в Драматичен театър "Стефан Киров“ в Сливен. Това съобщиха от висшето училище.

 

Своите дипломи за висше образование ще получат 425 професионални бакалаври, бакалаври и магистри.

 

В ИПФ и Колеж-Сливен се обучават над 1300 студенти по специалности от различни професионални направления. Освен инженерна квалификация, в учебното заведение са открити нетрадиционни за ТУ-София - "Педагогика", "Туризъм", "Хранителни технологии", при което структурата в Югоизточна България е една от най-големите в страната.

 

Обучението се води от 75 висококвалифицирани преподаватели, от които хабилитираните са 33. Към настоящия момент академичният състав включва девет професори, 24 доценти, 27 главни асистенти, 5 старши преподаватели и 10 асистенти.

 

През последните години са създадени нови широкопрофилни специалности - "Анализ на данни", "Интелигентни системи и изкуствен интелект", "Киберсигурност", които отговарят на съвременното изискване на бизнеса. В Сливен се намира и единственият по рода си в страната Център за изследване на ПТП и обучение на съдебни експерти.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА(архив)