Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител свика среща във връзка с обявения "жълт код" за област Сливен

15 декември 2023 13:38, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 месеца, брой четения: 148
срещата днес

Днес областният управител инж. Маринчо Христов свика среща между представители на различни институции, във връзка с предстоящото влошаване на времето и обявения „жълт код“ за 15.12.2023 г. за област Сливен.

На нея присъстваха директорът на РДПБЗН- Сливен комисар Денчо Чомаков,

Димитър Кикьов – началник отдел „Охранителна полиция“ и Илиян Николов – началник сектор „Пътна полиция”, към Областна дирекция на МВР – Сливен, полк. Любомир Вачев командир на Военно формирование 22220, представители от четирите общини на територията на сливенска област, представители на ОПУ, ДГС, ВиК и Електроенергиен системен оператор(ЕСО)

Целта на срещата бе проверка нивото на подготовка и готовността на всички страни да реагират своевременно в критични ситуации, създадени в условия на усложнена зимна обстановка каквато имаше на територията на областта, в края на миналия месец.

Всеки един представител на съответните служби представи отчет за наличната техника и човешкия ресурс, с които разполагат и сподели проблемите, които ги съпътстват по време на изпълнение на служебните им задължения в работата им на терен.

 

От ЕСО увериха, че тече ежедневна превантивна работа и се извършват огледи на електроснабдителната мрежа, за да не се допуска отново да има населени райони без ток.

Областният управител отправи апел към всички общини намиращи се на територията на областта, както и към Държавно горско стопанство и Областно пътно управление, да се действа превантивно и навременно при маркирането и отстраняването на опасните дървета и храсти около пътните платна, като това според него, трябва да става още в началото на есента.

Той призова и органите на пътна полиция да извършват по-строг контрол особено върху водачите на тежкотоварни автомобили, които нарушават разпоредбите за движение по републиканските пътища.

От проведената среща бяха направени изводи, че има добра подготовка и се взе решение за единно взаимодействие между всички институции за навременното реагиране на подадени сигнали и последващи действия във възникнали ситуации в условията на утежнена зимна обстановка.