Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздравява абсолвентите от Випуск`2023 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен към ТУ-София

15 декември 2023 16:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 месеца, брой четения: 208
Diplomirane

Залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ днес се оказа тясна за всички присъстващи на церемонията по дипломиране на абсолвентите от Випуск `2023 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж-Сливен. Общо 425 абсолвенти получиха дипломите си за висше образование – 268 магистри, 62 професионални бакалаври и 95 бакалаври.

Най-добри пожелания и топли думи към тях отправи ректорът на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов, който бе сред официалните гости на церемонията.

Абсолвентите поздрави и зам.кметът Пепа Чиликова, която уважи събитието и връчи дипломите на част от тях. От името на кмета Стефан Радев тя поднесе поздравителен адрес на ръководствата на звената на софийския Технически университет. В него Радев изразява удовлетвореност, че въпреки немалкото кризи през последните години жаждата и амбицията на младите хора за професионална квалификация и кариерно развитие, не са стихнали.

„Убеден съм, че тук сте успели да натрупате знания, усвоили сте нови умения. Не спирайте да се учите и използвайте времето си пълноценно. Това е вашата лична инвестиция за една успешна кариера“, пише в поздравлението от кмета. Той използва случая да приветства двете обединени структури към Софийския Технически университет, които са се доказали като авторитетна академична институция, успяла да спечели доверието и уважението на сливенската общност.

„Днес повече от всякога е важно е да търсим начини за задържане на младите хора в Сливен, защото градът ни има нужда от вас. Пътят е дълъг, изпълнен е с редица предизвикателства, но аз вярвам, че сме поели вярната посока“, завършва градоначалникът.

Приветствие към всички отправиха още областният управител Маринчо Христов, председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общинския съвет – Соня Келеведжиева и преподаватели.

В Сливен има три основни звена на Технически университет–София - Инженерно-педагогически факултет, Колеж – Сливен и Департамент за квалификация и професионално развитие на учители – Сливен. Днес в тях се обучават над 1200 студенти по образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“, „професионален бакалавър“. Към днешната дата в Инженерно-педагогическия факултет се обучават и докторанти. През годините Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен развива богата научноизследователска и международна дейност.

 

 

Снимки

DiplomiraneDiplomiraneDiplomiraneDiplomiraneDiplomiraneDiplomiraneDiplomirane