Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител бе гост на откриването на ново Специализирано спешно отделение в Сливен

15 декември 2023 17:12, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 6 месеца, брой четения: 108
Откриване на нов Спешен център

С тържествена церемония днес МБАЛ „Хаджи Димитър“-Сливен откри Специализирано спешно отделение, в което функционира Кардиоцентър, Мозъчно-съдов център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания.

Областният управител инж. Маринчо Христов уважи събитието, на което присъстваха още кметът на Община Сливен, директори на големи лечебни заведения в града,както и много други гости.

Новото спешно отделение разполага със специализирана апаратура, обзаведена шокова зала с четири интензивни легла, триаж с две места като за всеки пациент е осигурено постоянно мониторингово наблюдение в двата лекарски кабинета на първия етаж.

То ще приема пациенти 24 часа в денонощието.

Според думите на основателя и управител на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков: „ Отделението отговаря на актуалната политика на българското здравеопазване за правилно насочване на болните и успешното им лечение“.

Той съобщи и още една новина, че болницата вече разполага и с последно поколение ядрено-магнитен резонанс на големия производител на електроника и електротехника Siemens. Модерният апарат е монтиран в Отделението по образна диагностика.

Областният управител Маринчо Христов поздрави всички гости на откриването и заяви, че винаги се е прекланял пред хора „професионалисти“ и изрази уважението си към предприемаческия дух, който притежава д-р Пенко Пенков, в стремежа си да развива болницата като инвестира в съвременна апаратура и в привличане на лекари-специалисти, за да предлага най-високо качество на обслужване за пациентите от област Сливен.

Дъждовното време не успя да помрачи тържественото откриване на Спешното отделение и по този повод областният управител пожела на целия екип „ да им върви по вода“.

Откриването продължи с празничен водосвет за здраве и професионален успех отслужен от

отец Евгений от Централен православен храм „Свети Димитър Солунски“.

 

 

Снимки

Ритуал-водосвет