» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Училищният спортен турнир в Сливен завърши със 70 медала - снежинки

15 December 2023 20:56, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 months ago, number of readings: 282
турнир - 1

Шест ученически отбора се включиха в традиционния Коледен спортен турнир на 15 декември в Сливен. Събитието е част от календара на превантивните спортни програми на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Провежда се за седма година с подкрепата на Общината.

 

За участие в турнира бяха излъчени тимове от ОУ „Димитър Петров“, СУ „Пейо К. Яворов“, ОУ „Братя Миладинови“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Константин Константинов“, ОУ „Елисавета Багряна“. Децата се забавляваха през целия ден и дадоха най-доброто от себе си в щафетни игри, срещи по народна топка, фолклорни танци. Зам. кметът и председател на МКБППМН Пепа Чиликова връчи отличията. „Благодаря на вас, деца, и на вашите учители! Идеята на всички дейности, които организираме за вас, е да бъдете активни, да спортувате и да прекарвате пълноценно свободното си време, между вас да не възниква напрежение и агресия, а да бъдете приятели и да се подкрепяте“, каза Чиликова. Всеки от 70-те ученици – участници получи, освен грамота, и медал. Медалите във формата на снежинки предизвикаха радостна изненада.

 

Пом. директорът на училището – домакин Цветелина Кайракова също приветства спортистите. Танцова поп-формация и коледарска група от СУ „Константин Константинов“ поздравиха отборите.

 

Превантивните спортни програми на МКБППМН си поставят за цел децата да растат здрави и физически активни, но и да развиват чувство за общност, в която всеки е еднакво значим. През цялата учебна година се провеждат тренировки под ръководството на учителите по физическо възпитание, според интересите на учениците - волейбол, баскетбол, футбол, олимпийско карате и лека атлетика. В тях са включени повече от 220 деца от 7 училища /отборът на ОУ „Панайот Хитов“ бе възпрепятстван да участва в турнира/. Заключителното събитие е безплатен летен морски лагер, който всички очакват с нетърпение, разказа секретарят на Комисията Лилия Радева. Част от учениците формират траен интерес към спорта и здравословния начин на живот. Един от водещите на турнира, например – Стилян Динков, е бивш редовен участник в него, а сега вече – студент и се обучава за учител по физическо възпитание.

Photos

турнир - 2П.Чиликованародна топканародна топка 2щафетанародни хораигриучастниципом.директор Кайраковатанцова формацияколедариП.Чиликова, Стилян Динков /водщ/, Лилия Радева, Жаклин Иванова /водеща/бедалите - снежинки