Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общо 425 абсолвенти от Випуск 2023 на Инженерно-педагогическия факултет и Колеж-Сливен на ТУ получиха дипломите си

18 декември 2023 09:35, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 275
Общо 425 абсолвенти от Випуск 2023 на Инженерно-педагогическия факултет и Колеж-Сливен на ТУ получиха дипломите си

Общо 425 абсолвенти от Випуск 2023 на Инженерно-педагогическия факултет и Колеж-Сливен на Техническия университет получиха дипломите си днес на церемония в Драматичен театър „Стефан Киров“. Сред тях са 268 магистри, 62 професионални бакалаври и 95 бакалаври.

 

Те бяха поздравени от ректора на Технически университет – София проф. дн инж. Иван Кралов, който бе сред официалните гости на церемонията, и от областния управител на Сливен Маринчо Христов. Кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес.

 

В Сливен има три основни звена на Технически университет – София: Инженерно-педагогически факултет, Колеж – Сливен и Департамент за квалификация и професионално развитие на учители – Сливен. Днес в тях се обучават над 1200 студенти по образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“, „професионален бакалавър“. Освен инженерна квалификация в учебното заведение са открити нетрадиционни за ТУ-София специалности: "Педагогика", "Туризъм", "Хранителни технологии", при което структурата в Югоизточна България е една от най-големите в страната. През последните години са създадени нови широкопрофилни специалности - "Анализ на данни", "Интелигентни системи и изкуствен интелект", "Киберсигурност", които отговарят на съвременното изискване на бизнеса. В Сливен се намира и единственият по рода си в страната Център за изследване на ПТП и обучение на съдебни експерти.

 

Към днешната дата в Инженерно-педагогическия факултет се обучават и докторанти.

 

През годините Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен развива широка научноизследователска и международна дейност.