Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.12.2023 г.

18 декември 2023 10:16, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 320
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 15.12.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.12.2023 Г.

 

Твърдица: 25-годишен водач на лек автомобил е хванат от служители на РУ-Твърдица с концентрация на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 16 декември, в 14,26 часа, в град Твърдица. Полицейските служители спират за проверка лек автомобил „Опел Зафира“. Пробата за употреба на алкохол на водач, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,5 промила. Издавен е талон за медицинско изследване. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: На 15 декември в РУ-Котел е получен сигнал от 33-годишен мъж, жител на община Дряново, че от дома му в село Градец е извършена кражба на хладилник и осветителни тела. След извършените процесуално-следствени действия извършителят е установен и задържан. Той е непълнолетно криминално проявено момче на 16 години от село Градец. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

На 17 декември е получен сигнал за кражба от офис на фирма в град Котел. Сигналът е подаден на тел. 112 от служител на фирмата. Откраднати са пари и камера за видеонаблюдение. Нанесената щета е на стойност около 350 лева. По случая в РУ-Котел е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Двама са задържани за притежание на наркотици при операция на полицията в град Нова Загора. На 17 и 18 декември е проведена акция против наркоразпространението на територията на град Нова Загора. Извършени са проверки на превозни средства, игрални зали и други обекти. При проверки в две игрални зали са установени двама мъже на 41 години от град Нова Загора и 33 години от село Кортен. В тях са немерени и иззети вещества, които при полевия тест са реагирали на хероин и метамфетамин. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства.

 

Служители на РУ-Нова Загора са задържали криминално проявен мъж на 39-години за домашно насилие. Сигналът е получен на 15 декември от жената, с която живее на семейни начала в град Нова Загора. Задържан е за 24 часа. На жената е осигурена правна помощ. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от гараж в кв. „Тракия“ в град Нова Загора. За времето от 2 до 16 декември неизвестен извършител е проникнал в гараж, собственост на 54-годишен мъж, и е извършил кражба на мотопед "Райд Туистър 50" и автомобила гума. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Сливен: 47-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Туран“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 16 декември, в района на „Новоселски мост“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.