Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 19 декември ще бъдат връчени наградите на Община Сливен за най-добри спортисти

18 декември 2023 14:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 234
купа

Община Сливен ще връчи за пореден път годишните награди за най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и за „Бъдеща звезда“ за 2023 г. Церемонията ще се състои в зала „Сливен“ от 18 часа на 19 декември. Входът е свободен.

За да бъде номиниран спортистът трябва да е участвал в световни, европейски, балкански или държавни състезания. Тази година регламентът за номинациите беше допълнен в категорията „Бъдеща звезда“. В нея номинирани са както всички спортисти под 16 години по съответните критерии, така и тези, завоювали I, II и III място на световни, европейски и балкански шампионати. При избора за най-добрите спортисти, при равен брой точки между двама и повече състезатели, се взема под внимание второто най-високо постижение през изтеклата година. При повторно равенство се взема трето класиране и т.н.

За треньор на годината се номинира личният треньор на победителя. За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран този с най-добри показатели през годината. По традиция, най-добрият спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя на Спортния клуб за хора с увреждания „Сини камъни“-Сливен. При колективните спортове представител на всеки клуб номинира най-перспективната възрастова група от клуба.

За индивидуалните спортове всеки клуб номинира завоювалите първо място на държавния шампионат за всички възрасти и категории под 16 години. За номинация трябва да е изпълнено условието спортният резултат да е реализиран в конкуренция от 6 или повече участници в съответната дисциплина, в която е завоювано постижението.