» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен с приз трето място от Конкурс за добри практики 2023 на ИПА

19 December 2023 14:10, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 5 months ago, number of readings: 132
грамота

Броени дни преди коледните празници Областна администрация Сливен бе удостоена с III-то място в проведения Конкурс за добри практики 2023, организиран от Института по публична администрация.

Третото място за сливенската администрация бе отсъдено след подбор между 42 кандидатури в категория „ Социална отговорност“ благодарение на една добра инициатива, която от 14 г. се осъществява в Областна администрация.

Под патронажа на областния управител на област Сливен и по инициатива на СНЦ „Демократичен съюз на жените” – Сливен, ежегодно се провежда церемонията Приз „Майчино сърце“ за изразяване на признание и благодарност към приемните родители от областта за благородната мисия, която изпълняват, приемайки в своя дом деца, имащи нужда от подкрепа и предоставяйки им семейната грижа, която те заслужават.

Церемонията се провежда всяка година на 1 юни в сградата на Областна администрация и на нея присъстват приемните родители в област Сливен и настанените при тях деца, неправителствени организации, представители на държавни институции и местна власт. По време на церемонията се говори за приемната грижа и за дейността на приемните родители и се изразява подкрепа и благодарност към тях за грижите към децата. Отличен приемен родител е носител на приза „Майчино сърце“, а всички приемни родители получават грамота на признателност за грижите към децата. Тържествата са съпроводени от музикални изпълнения на талантливи деца от област Сливен.

Приз „Майчино сърце“ за приемни родители е учреден през 2009 г. от три неправителствени организации: СНЦ „Демократичен съюз на жените” – Сливен, СНЦ „За духовни и социални дейности” - Сливен, и Фондация „Рози”. Важна част от идеята за осъществяване на добрата практика е установяването на дългосрочно партньорство между организации от неправителствения сектор и Областна администрация Сливен, както и добро взаимодействие между институции, местна власт и неправителствените организации в процеса на развитие на приемната грижа.