Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Децата на Сливен пренесоха коледния дух с блестящ концерт

19 декември 2023 17:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 225
спектакъл-1

Детските градини пренесоха коледния дух в зала „Сливен“ с традиционния празничен спектакъл, който се провежда ежегодно в навечерието на Рождество Христово. Организатор и домакин отново бе Общината, подаръците – от любимия дядо Коледа, а настроението създадоха повече от 300 деца, възпитаници на всички забавачници в Сливен, и техните учители. Посрещна ги зам. кметът Пепа Чиликова. „Нека дядо Коледа сбъдне под елхата вашите желания!“, обърна се тя към децата и им пожела нови приятелства, да слушат и уважават родителите и учителите си и да помагат на по-слабите.

 

Концертът бе от децата за децата. От самото начало изпълнителите бяха поощрявани от публиката с усмивки и аплаузи. Спектакълът започна с разказ за коледния сън на момиченцето Ая, после пренесе зрителите в Коледна Виена, с езика на танците малчуганите разказаха за всичко, което ги вълнува на светлите празници – снежинките, зимната въртележка, звънчетата, вълшебствата на коледните ангели и коледната нощ. Имаше и „Кристален валс“ по Шопен, забавления на хорото с коледуване и сурвакане, не беше забравена и „Силата на любовта“. На сцената се сменяха декори, светлини, великолепни артистични костюми. Децата и техните педагози показаха блестящ спектакъл, за който са се подготвяли с много желание и въображение. Настроение създаде и водещият – известният сливенски актьор Димитър Марков. Кратките антракти той запълни с гатанка за шейната и предложение „Хайде да попеем!“. Гатанката получи хоров отговор. А „Пей, звънче“ и „Дядо Коледа не спал“, оказа се, знаят всички. Очаквано, белобрадият старец бе голямата звезда сред всички малки звезди в залата. Под празничната елха на сцената бяха пакетите – подаръци за всяка детска градина. За разкош, празникът приключи с плодове и лакомства за малчуганите.

 

Празникът се състоя с подкрепата на МКБППМН и ПИЦ към Общината.

За да бъде още по-голяма радостта от коледния спектакъл, осигурена е възможност той да бъде видян в интернет от родителите на децата, близките и колегите на учителите и всички сливенци. Пълен видеозапис на концерта ще бъде публикуван в платформата „You Tube“, за което администрацията ще уведоми допълнително.

 

Снимки

спектакъл-2спектакъл-3спектакъл-4спектакъл-5спектакъл-6спектакъл-7спектакъл-8спектакъл-9спектакъл-10спектакъл 11спектакъл 12спектакъл 13спектакъл 14спектакъл 15спектакъл 16спектакъл 17спектакъл 18спектакъл 19спектакъл 20спектакъл 21спектакъл 22спектакъл 22спектакъл 23спектакъл 24спектакъл25