Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благотворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова Загора

20 декември 2023 10:28, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 252
Благотворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова Загора

По традиция в края на годината в гр. Нова Загора най-добрите ученици в общината биват отличени на Тържествената церемония по награждаване, която се организира от Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), Община Нова Загора и Общински ученически съвет. Тази година тя се проведе в НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ на 19 декември 2023 г. от 17:30 ч.

„Коледа е тук…“ – запяха децата от ВГ „Пеещи ноти“ към СУ „Христо Ботев“ и поставиха началото на една приказна вечер. Водещите Диана и Максим приветстваха многобройните гости с „Добре дошли“. Сред тях бяха заместник-кметът на Община Нова Загора Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Соня Петрова, директори и учители от училища и детски градини, ученици, граждани.

Декември е месец за равносметка и точно в предпразничните дни МКБППМН посвещава една празнична вечер, за да сподели с гражданите на общината емоцията от награждаването на тези деца и младежи, които са се трудили неуморно през годината и постигайки своите цели, са помогнали и повлияли на другите с личния си пример, с добротата, постоянството и вярата си да повярват, че мечтите могат да бъдат постигнати. В Нова Загора те не са малко и най-добрите, които със своите постижения в спорта, изкуството, с отличния си успех и знанията, показали на множество състезания, олимпиади и конкурси и благотворителна дейност, се качиха на сцената. Номинираните и победителите в разнообразните категории получиха своите награди от официалните гости от общинското ръководство.

Победител за цялостната си дейност през 2023 г. в категорията „Добротворчество и благотворителност“ стана отново Ученическият съвет при СУ „Христо Ботев“. Наградата беше връчена от заместник-кмета на Община Нова Загора Ивайло Енев.

Тържествената церемония по традиция беше част от благотворителен концерт, в който се включиха: ВГ „Пеещи ноти“ при СУ „Христо Ботев“ с ръководител Димитрина Димитрова и възпитаници от клас „поп пеене“ с ръководител Иванета Маркова към ОШИ „Илия Аврамов“: Йоана Ангелова, Ралица Коларова и Гинчо Ганчев. С таланта си те изпълниха вечерта с красота и накараха публиката да замечтае.

В края на вечерта секретарят на МКБППМН г-жа Веска Вълчева изказа благодарност за труда на всички през годината и обяви резултатите от благотворителната кампания. В резултата на добротворческия жест от страна на гостите, от концерта бяха събрани 1 600 лева, които ще бъдат дарени за лечението на Михаил Чобанов – новозагорското ангелче, което от раждането си се бори за своя живот.

Г-жа Вълчева прочете и трогателна коледна картичка, изпратена от учениците от СУ „Иван Вазов“ до семейството на малкия Михаил, с която честитят празниците и даряват събраните от Коледния благотворителен базар в училището 300 лева за Михаил.

„Да се помолим неговото коледно чудо да се сбъдне“, каза г-жа Вълчева и пожела щастливи празници.

Община Нова Загора

Снимки

Благотворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова ЗагораБлаготворителен концерт на МКБППМН и награждаване на най-добрите ученици в Община Нова Загора