Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Адвокат Димитър Митев от ГЕРБ е председател на Общински съвет – Сливен в третия мандат на кмета Стефан Радев

20 декември 2023 15:02, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 599
-----

Адвокат Димитър Митев от ГЕРБ е председател на Общински съвет – Сливен в третия мандат на кмета Стефан Радев. Председателят на местния парламент бе избран днес на заседание на Общинския съвет. След втори опит за избор и с 22 гласа "За" той получи доверието на колегите си да застане начело на Об Съвет за трети път.

Димитър Митев е част от Общинския съвет на Сливен от 2003 г., а от 2015-та е и негов председател. През годините той се наложи като консенсусен председател, който може да работи с представителите на всички партии.

След вота, Димитър Митев благодари на всички свои колеги, участвали в избора на председател. „В Сливен проведохме две заседания без председател, но сега вярвам, че ще работим заедно с колегите от всички партии и ще вземаме най-добрите решения, които ще са в полза на нашите съграждани. Не мога да гарантирам, че ще имаме мнозинство по всички въпроси, но от групата на ГЕРБ ще направим така, че щекотливите теми да са по – малко, като това ще стане с активно обсъждане и разговори по всяка една точка. Активно ще се работи и в постоянните комисии, заедно с кмета Стефан Радев и неговия екип, за да има яснота и да се стига до консенсус“, заяви Димитър Митев.

На първото си заседание Общинския съвет гласува състава и ръководствата на Постоянните комисии в местния парламент. ГЕРБ има председатели на две комисии. Веселина Куртева е начело на Комисията по финанси, бюджет и икономическо развитие. А д-р Димитър Павлов ще председателства Комисията по здравеопазване, социална и жилищна политика.

Трима са заместник – председателите от ГЕРБ. Адвокат Станимир Комбалов е на Комисията по нормативна уредба, педагогът Лидия Димитрова е на Комисията по образовани, култура и вероизповедания, а най – младият общински съветник Славена Шейтанова на Комисия по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство.

Петима общински съветници от ГЕРБ са на позицията „Секретар“. Това са Христо Котов - Комисия по общинска собственост и местно самоуправление, Славена Шейтанова - Комисия по европейска интеграция и международно сътрудничество, Йордан Стефанов - Комисия по инвестиционна политика, устройство на територията и транспорт, Теодора Маринова - Комисия по оперативен контрол и Станимир Комбалов на Комисията по установяване на конфликт на интереси.

На заседанието през януари ще бъдат гласувани заместник - председателите на Общинския съвет в Сливен.

Снимки

------------