» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация подкрепи благотворителна кауза в подкрепа на дете от Сливен

20 December 2023 16:50, Gergana Georgieva
Emission of: District Sliven 4 months ago, number of readings: 250
Областен управител

На 19 декември в зала „Зара“ се проведе благотворителен коктейл, който обедини много хора с добри сърца.

Директори, представители на различни институции, кметове на общини, собственици на фирми, както и обикновени граждани проявиха щедрост и съчувствие обединени зад една кауза- събиране на средства за тринадесетгодишно момиче, възпитаничка на сливенско училище, която страда от остра форма на гръбначно изкривяване, за което и предстои операция. Държавата е осигурила по-голямата част от средствата за лечение, но е останала сума, която е непосилна за родителите на детето.

Домакин и водещ на събитието бе г-жа Мария Тодорова, представител на сдружението, организатор на благотворителната вечер.

В благотворителната инициатива се включиха и служители на Областна администрация Сливен, както и самият областен управител инж. Маринчо Христов, който бе там в качеството си на гражданин и дарител, подкрепящ всяко благородно дело.

„Искам да благодаря на организаторите и на вас- всички присъстващи , които дадохте сърце и душа в името на една кауза, като я приехте за своя собствена. В тези трудни времена има хора, които са непознати за нас. За тези хора обаче, всеки ден е борба за живот, борба да имат шанс за „утре“, да бъдат със своите близки, да мечтаят.

Благодаря за това, че съм тук заедно с Вас, за да превърнем тези мечти в реалност“ заяви той пред всички гости на събитието.

Под акомпанимента на музиканти , зала „Зара“ се изпълни с празничен коледен дух, а добрата новина дойде в самия край, когато стана ясно, че е събрана по-голямата част от оставаща сума необходима за операцията на тринадесет годишната Стоянка.

Photos

Благотворителен коктейлБлаготворителен коктейлБлаготворителен коктейлБлаготворителен коктейлБлаготворителен коктейл