Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Митев бе избран за председател на Общинския съвет за трети пореден мандат

20 декември 2023 17:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 месеца, брой четения: 234
Sesiq

Адвокат Димитър Митев бе избран за председател на Общинския съвет в Сливен за трети пореден мандат. Това стана при повторно тайно гласуване на заседанието на местния парламент днес, при което кандидатурата му бе подкрепена с мнозинство от 22-ма съветници. Другата кандидатура, която стигна до балотаж, бе на адвоката Момчил Пантелеев. Той получи 14 гласа.

„Благодаря на всички, които гласуваха и избраха председател. Благодаря и на г-н Момчил Пантелеев – изключително достоен кандидат, съветник с опит от пет мандата, с когото работим много добре“, заяви пред журналисти след проведения избор Митев.

Той отбеляза, че сливенските съветници, макар и без председател досега, са приели 25 решения на предходната сесия, а на сегашната в дневния им ред са включени 19 точки. По думите му, това е разликата със софийските им колеги, които доста време не могат да изберат председател, но и не работят активно по дневния ред на гражданите. Митев изрази надежда, че в бъдеще щекотливите точки ще бъдат предмет на задълбочено обсъждане, ще се провеждат и срещи с кмета Стефан Радев. Ще продължи добрата практика да се провеждат съвместни заседания на общинските комисии с администрацията и там съветниците ще се обединяват около полезните за града и общината решения, подчерта той.

„Радвам се, че Общинският съвет успя да формира мнозинство и да избере председател. Преди формирането на общинския съвет казахме, че ще градим мостове във всички посоки с общински съветници от другите групи, за да намираме решения за града“, коментира решението на местния парламент кметът Стефан Радев.

Димитър Митев е с дълъг опит в местния парламент. Той има зад гърба си 6 мандата като общински съветник, през два от които бе негов председател.

Пълен видео запис от днешното заседание може да видите тук: