Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Коледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова Загора

21 декември 2023 09:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 274
Коледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова Загора

На Игнажден красиви „полазници“ посетиха дома на Община Нова Загора – коледарската дружинка от ДГ „Надежда“, съпроводена от директора Нели Стоянова и екипа на градината. Радостни, че гости на щастливия ден са им техните малки приятели, ги посрещнаха домакините от общинското ръководство – кметът на Общината Галя Захариева и заместник-кмета Ивайло Енев.

Блага вест носят коледарите – за раждането на Божия син. Думите им са магически и където минат, през предстоящата година ще има плодородие, здраве, изобилие и благодат. Малките коледарчета запяха традиционни песни, изпълнявани в дните преди Рождество, потропнаха с хороводна стъпка и с почукване с красивите си геги затвърдиха „Да бъде!“ – да се сбъдне изреченото от сърце. Дариха кмета на Общината Галя Захариева с обреден кравай, а тя им поднесе коледни сладки. Да са здрави, да се веселят по празниците и пак да гостуват и да попеят, им пожела. А за да остане споменът от коледарската благословия по Игнажден, си направиха снимки край красивата елха.

Снимки

Коледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова ЗагораКоледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова ЗагораКоледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова ЗагораКоледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова ЗагораКоледари от ДГ „Надежда“ гостуват по Игнажден в дома на Община Нова Загора