Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В град Нова Загора се проведоха събития рязане на лента и финална пресконференция „Постигнати д-сти и бъдещи предизвикателства“

21 декември 2023 09:48, Калина Янева (ВиК Сливен)
Излъчване: ВиК-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 194
ВиК – Сливен

На 19.12.2023г. в гр. Нова Загора се проведоха две събития по проект № BG16M1OP002-1.016-0008 „Доизграждане и рeхабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД – рязане на лента и заключителна пресконференция на тема „Постигнати дейности и бъдещи предизвикателства“.

 

Първото събитие стартира в 11:00 ч. на адрес гр. Нова Загора, ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 46 - пред сградата на ВИК Нова Загора, като участие в него взеха областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов, инж. Събев – главен инженер на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД”, представители на медиите, гости и заинтересовани страни.

 

Областният управител г-н Христов поздрави всички за завършването на проекта, изтъкна важността му, ползите от него и пожела успех на всички граждани и гости. „Постигнато е много, защото този проект осигурява едно качество на ВИК услугата и гражданите на Нова Загора ще усетят това качество в няколко насоки. Първо ще се намалят значително загубите на вода, второ ще се стабилизира финансовото състояние на ВИК Нова Загора и респективно няма да дава такова отражение при последващи ремонти, които съответно да водят до пошиване на цена на водата“ – каза той.

 

Инж. Събев добави, че това е един изключително важен инфраструктурен обект, който ще подобри качеството на ВИК услугите в гр. Нова Загора и цялата община. Той благодари за добрата работа на проектантите, строителите и надзорната фирма, като пожела на добър час на всички участващи в проекта.

 

В 14.00 часа в Дом на дейците на културата, пл. „Свобода“ № 4 започна и финалната пресконференция по проект „Доизграждане и рeхабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД на тема „Постигнати дейности и бъдещи предизвикателства , като участие в нея взеха инж. Събев, инж. Боян Иванов – експерт от Звеното за управление на проекта, представители на медиите и граждани.

 

Инж. Събев поздрави присъстващите и подчерта ползите от реализирания проект за Нова Загора.

 

Инж. Боянов представи подробна информация относно целите на проекта, етапите на изпълнение на отделните обекти в градовете Сливен и Нова Загора и постигнатите резултати.

 

И на двете събития присъстваха и деца от Народно читалище „Напредък“, които рецитираха стихотворение за водата и колко ценна е тя за нас.

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 - 2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд, договор за безвъзмездна финансова помощ № 34-82/ 24.09.2019 г. по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“.

 

 

 

Файлове

Конф.Н.З. [6.77MB]

Unknown file type

Конф.НЗ-снимки [5.72MB]

Unknown file type

Конф.НЗ-снимки [5.59MB]

Unknown file type

Рязане лента-снимки [6.05MB]

Unknown file type

Ряз.лента-снимка [7.31MB]

Unknown file type

Рязане лента-снимка [6.28MB]

Unknown file type