Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

15 проекта за над 80 млн. лв. ще се изпълняват в област Сливен през 2024 г.

21 декември 2023 12:20, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 597
-------

15 проекта за над 80 млн. лв. ще се изпълняват в област Сливен през 2024 г. Това стана ясно след като в Народното събрание днес беше окончателно приет Законът за държавния бюджет.

Най – много са проектите, по които ще се работи в община Сливен. Над 53 млн. лв. са предвидени за осемте проекта в общината. 19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. 4,5 млн. са предвидени за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово. Допълнително водоснабдяване ще бъде изградено и в село Градско. Ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн. лв. Ще се финансира и цялостното обновяване на Колодрума в Сливен. За възстановяването и превръщането му в многофункционално и модерно съоръжение ще се инвестират над 16 млн. лв. Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен.

Със средства от държавния бюджет за 2024 г. ще бъдат финансирани дейностите по четири проекта в община Котел. 17 млн. лв. са заложени за реконструкция на водоснабдителната и вътрешна водопроводна мрежа на село Малко село, за реконструкция на ВиК по главната улица на кв. „Изток“ в село Градец. Ще се извърши основен ремонт на ул. „Котленски проход“ в село Ябланово и основен ремонт на пътя за село Медвен.

Два са проектите, които ще се финансират в община Нова Загора. Над 1 млн. лв. ще се инвестират в реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на ул. „Хаджи Димитър“ в града, а малко над 600 000 лв. са предвидени за преустройство на част от младежки дом, в който се изгражда Младежки център.

Един е проектът за община Твърдица. По него ще се извърши реконструкция и рехабилитация на пътни участъци в общината.

Над 1500 проекта от цялата страна са включени в общинската програма на държавния бюджет за 2024 г.