Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител инж. Маринчо Христов участва във Финална пресконференция най-мащабния ВиК проект

22 декември 2023 12:04, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 4 месеца, брой четения: 210
Пресконференция

На 20.12.2023г. , в залата на хотел „ Монте Ведета“ се проведе заключителна пресконференция в гр. Сливен на най-мащабния ВиК проект „Постигнати дейности и бъдещи предизвикателства“ по проект № BG16M1OP002-1.016-0008: „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД“. , в която взе участие и областният управител инж. Маринчо Христов.

На събитието присъстваха още инж. Янчо Събев – главен инженер на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД” и Мартин Стоянов – Експерт в Звеното за управление на проекта, гости и заинтересовани страни.

 

Областният управител констатира, че по-голяма част от планираните дейности са успешно завършени, а резултатите се открояват в няколко насоки, като представителите на местната власт и ВиК дружеството са показали, че могат единно и конструктивно да обедният усилия в името на общото благо.

 

Той подчерта, че в процеса на реализиране на този мащабен проект всички страни са се изправили пред много и неочаквани трудности, като някои природни специфики на терена, които не са били предвидени или проблеми, които са извън контрола на местните структури и на самата държава, но все пак са успели да се справят с част от тях.

 

Главният инженер на оператора „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД Янчо Събев изрази увереност, че останалите дейности по завършването на проекта ще бъдат реализирани от фирмата изпълнител и той ще приключи успешно.