Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха криминалисти на РУ-Сливен

22 декември 2023 14:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 4 месеца, брой четения: 295
Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха криминалисти на РУ-Сливен

Спецоперацията срещу производството и разпространението на наркотични вещества е проведена късно вечерта на 20 декември от служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ-Сливен. В хода на полицейските действия криминалистите предприели претърсване във вилен имот край град Сливен. На място, в момент на производство на дрога, са заловени двама криминално проявени местни жители - на 49 и 33 години. В едно от помещенията е установена изградена лаборатория за производство на синтетична дрога. При процесуално-следствените действия са намерени 5-литрови туби с течност, съдържанието на едната от които е реагирало на метамфетамин. Иззети са прекурсори, голямо количество блистери с таблетки, както и множество други вещества и предмети, служещи за производството на синтетичния наркотик. Последвало претърсване и в дома на единия от задържаните, където криминалистите открили близо 2 килограма суха зелена листна маса- чай за пушене, 11 пластмасови туби, съдържащи различни по вид течности и вещества. Течността на една от тубите дала характерната реакция за метамфетамин при извършения полеви наркотест. Иззети са и около 250 грама бяло кристалообразно вещество, индекирало на метамфетамин, както и огромно количество използвани блистери, ампули и други вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик.

 

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои днес да бъде разгледана мярка за неотклонение „задържани под стража” на 49-годишния мъж.

Снимки

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха криминалисти на РУ-СливенЛаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха криминалисти на РУ-СливенЛаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха криминалисти на РУ-СливенЛаборатория за производство на синтетичен наркотик разкриха криминалисти на РУ-Сливен