Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Клубът по спортна акробатика „Стефан Данчев“ вече си има талисман

03 януари 2024 15:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 месеца, брой четения: 255
талисманът на клуба

Клубът по спортна акробатика „Стефан Данчев“ в Сливен вече си има талисман, съобщи треньорката Виолета Бинева. Лъвът, царят на гората, ще символизира силата, устрема и спортното майсторство на талантливите деца в сливенската акробатика.

 

С дизайнерска поръчка клубът е осигурил специалния костюм на талисмана. Той е приятелски усмихнат и носи тениска с логото на международния турнир по акробатика, чието първо издание се състоя през миналото лято при домакинството на клуба и с подкрепата на Общината. Следващият турнир на името на Стефка Спасова - първата световна шампионка в акробатиката за жени заедно с Калинка Лечева, е планиран за края на юни тази година. Младият лъв ще посреща участниците и ще създава настроение сред публика и гости.

 

Дизайнът, изработката и аксесоарите на костюма са осигурени с част от постъпленията от благотворителния спектакъл през декември, посветен на 65-ия рожден ден на СКА „Стефан Данчев“. Блестящият празник премина под надслов „Сътворението“ и бе организиран от клуба отново със съдействието на Общината. Спектакълът бе своеобразна приказка за развитието и израстването на всички спортисти, преминали през сливенската акробатическа школа. Те идват малки, неопитни лъвчета, но се превръщат в лидери на национални и международни форуми, по думите на треньорките Виолета Бинева и Елеонора Петрова. За годишнината клубът получи почетен плакет от Българската федерация по спортна акробатика, поздравления от Калинка Лечева, заслужили треньори, от клубовете в страната.

 

В КСА „Стефан Данчев“ към момента тренират 110 деца. В навечерието на новата година треньорите отличиха десетте състезатели с най-добри постижения през 2023 г. и поощриха най-новите попълнения в спорта.

 

 

 

Снимки

част от наградите за 65-ия рожден деннай-малките попълнения на клубаспектакълът "Сътворението" - треньорките излязоха на сцената заедно с най-малките деца"Сътворението" - 2"Сътворението" - 3"Сътворението" - 4"Сътворението" - 5