Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новите зам. председатели на Общински съвет-Сливен са Момчил Пантелеев, Кольо Милев и Стефан Пасков

11 януари 2024 15:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 месеца, брой четения: 113
Sesiq

На днешната сесия на Общинския съвет бяха избрани новите зам. председатели за мандат 2023-2027 г. Това са Момчил Пантелеев, Кольо Милев и Стефан Пасков. Точката бе част от предварителния дневен ред на заседанието.

Общо 28 точки бяха дискутирани и гласувани от общинските съветници. 4 от тях влязоха като допълнителни. Две от предложенията бяха оттеглени. Едното бе за определяне на състава на Комисията по символика, второто – за актуализация на възнагражденията на общинските съветници.

Беше гласувано единодушно определяне на представители на местния парламент и на Общината в различни местни, национални организации и сдружения. Сред тях попадат Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, Националното сдружение на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/, Регионалната асоциация на общини „Тракия“ /РАО „Тракия“/ и др.

В рамките на заседанието бяха определени и съставите на комисиите - към Общински фонд „Ин витро“, по стипендиите, а също и новият състав на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. План-сметката за чистота за тази година и изменението на правилника за организация и дейността на Общинския съвет, също бяха подкрепени.

Общинските съветници гласуваха още утвърждаване на миналогодишните отчети на Комисията по символика, на Общински фонд „Култура“ и годишния план за използване на дървесина.

Обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество и отпускане на финансови помощи, също бяха подложени на гласуване.

Сесията днес започна с едноминутно мълчание в памет на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий, който почина на 9 януари.

Пълен запис от сесията може да гледате на посочения линк: