» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в къща,

12 January 2024 11:44, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 4 months ago, number of readings: 259
pixabay.com

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в къща, намираща се във вилна зона „Каменка“ край град Сливен. Сигналът е получен на 11 януари в 11,31 часа. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. 80-годишният собственик на жилището е запалил печка на твърдо гориво и я оставил без надзор, при което падат димоотводните тръби. При опит за гасене от негова страна получава 2% изгаряне в областта на врата. Пристигналият екип на ЦСМП-Сливен установява изгарянето и се съмнява за обгазяване, като му предлага хоспитализация, но той отказва. Екип на КОМНЕТ минава случайно и му помага да излезе от разрасналия се пожар.

Пожарникарите са спасили 2 сгради и 10 животни. Унищожени са бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество, лични документи и 120 кв.м. опушени стени.

 

На 11 януари в 19,30 часа е получен сигнал за изтичане на газ от газова бутилка, ползвана за битови цели. Инцидентът е станал в жилището на 75-годишна жена в сливенския квартал „Клуцохор“. Пострадали няма. На място се е отзовал един екип на РСПБЗН-Сливен, който е обезопасил бутилката и е проветрил помещението.