Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тринадесети Национален конкурс за изработване на театрални кукли обяви Регионалната библиотека в Сливен

12 януари 2024 16:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 256
Снимка: Велина Василева, БТА

Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои обяви Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен, съобщиха от културната институция.

 

Конкурсът се прави за тринадесети път и през тази година ще бъде в рамките на XXVI Национален фестивал на детската книга – Сливен от 8 до10 май 2024 г.

 

Могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до две кукли с височина по-голяма от 35 см. Те трябва да да с обозначени на тях три имена, възраст (навършени години на участника), населено място, училище, клас, домашен адрес, телефон и електронна поща за контакти. Изпращат се на адрес: 8800 гр. Сливен, ул. “Никола Карев” № 1, Регионална библиотека “Сава Доброплодни”, за Националния конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои, срок - до 30 март.

 

Компетентно жури ще оцени творбите. Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите не се връщат. С тях ще бъде подредена изложба.

 

В миналогодишния конкурс на библиотеката със свои творби участваха над 270 деца на възраст от 7 до 16 години от специализирани школи и училища от цялата страна. Отличените творби биват излагани в Музея на театралната кукла в Регионалната библиотека. Той бе открит в рамките на двадесетото юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга и е единствен в страната. Сред най-любимите литературни герои на участниците са Малкият принц, Баба Яга, герои от българските народни приказки, Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми, принцеси и др.

Източник: БТА Сливен
Велина Василева
Снимка: Велина Василева, БТА