Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Доброволци от формирование "Железни врата" се включиха в гасенето на пожар в с. Божевци

13 януари 2024 20:45, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 212
пожар с. Божевци

Доброволци от формирование "Железни врата" се включиха при потушаването на пожар в къща в село Божевци. Благодарение на тяхната намеса няма сериозни последствия, съобщи инж. Снежана Кънева от общински отдел „Сигурност и управление при кризи“.

"Много значимо е обстоятелството, че в този район имаме доброволци и автомобил. Първи реагираха и така беше минимизиран рискът от по-голямо бедствие", обясни инж. Кънева.

Колата на доброволческото формирование, заедно с кмета на село Стара река Николай Стефанов, са пристигнали първи на място. Благодарение на тяхната намеса огънят не се е разпространил към други имоти. Собственикът на пострадалата къща живее сам. За щастие той не е пострадал. На място е пристигнал и екип на пожарната.

Кметът на община Сливен Стефан Радев изрази задоволство, че в района има доброволци и автомобил, който Община Сливен предостави за дейността и нуждите на "Железни врата".

"Този случай е поредно доказателство, че работата на доброволците е от изключително значение. Благодаря за готовността им винаги да се отзовават при нужда", заяви Радев.

Доброволческото формирование "Железни врата" е едно от четирите, които действат на територията на община Сливен. В края на годината бяха създадени "Циклон" и "Вихър". Четвъртото е "Грамадите". Със създаването на последните две Общината попълни лимита по стандарт за 40 доброволци.

Снимки

пожапожар с. Божевципожар с. Божевципожар с. Божевци