Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 90 процента са положителните оценки за административното обслужване в ОДМВР-Сливен

16 януари 2024 13:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 218
ОД МВР - Сливен

Въз основа на резултатите от проучване и измерване удовлетвореността на потребителите на административни услуги, предоставени от Областната дирекция на МВР в Сливен, е изготвен доклад, в който се посочва ,че удовлетвореността за 2023 година е 96 процента. При изготвяне на оценката са ползвани следните методи: извършване на анкетни проучвания; анализ на сигнали, предложения, жалби и похвали; извършване на наблюдение по метода „Таен клиент”; провеждане на консултации със служители и публикации в медиите.

Проучванията показват, че най-висок процент от гражданите са одобрили обслужването и предоставените услуги в група „Миграция” и службите „Контрол на общоопасните средства” /КОС/ в Областната дирекция и районните управления.

Значително се е повишило доверието в обслужването на сектор „Български документи за самоличност”. През цялата 2023 година не са постъпили жалби от граждани за грубо отношение на служители. В сектора са предприети редица мерки за подобряване на обслужването- въведено е удължено работно време от 08,00 до 18,00 часа за Сливен и Нова Загора; работят мобилни екипи, които приемат заявители на административни услуги на работните места; мобилни екипи приемат документи на жители в малките населени места в изнесени приемни в кметствата по заявка на местното управление; предоставя се информация за натовареността на звената БДС в общините, така че да подпомогнат гражданите в избора им на подразделени, в което да подменят личните си документи.

Гражданите оценяват положително възможността документите по издаване и подновяване на свидетелствата за управление на МПС да се извършва, освен в сектор „Пътна полиция”, и в звената БДС.

В сектор „Пътна полиция”-Сливен са постъпили 21 положителни оценки и 1 отрицателна. Удовлетвореността в сектора е 95 процента. Приз 2023 година са направени редица промени за подобряване на обслужването. Административна услуга като промяна на собственост на автомобил и получаване на транзитни номера се извършва само на едно гише и отнема не повече от 15 минути. Работи се по облекчаване на реда при първоначална регистрация на МПС. Предстои промяна при работата с граждани в АНД, като гишето за обслужване ще бъде преместено в сградата, което да улесни работата и на служители и на граждани. Поставеното видеонаблюдение също допринася за подобряване на обслужването.

Наблюдението по метода „Таен клиент” е проведено с цел да се проверят действията на служителите при искане на информация от граждани на обявените в интернет страницата на дирекцията телефони на съответните служби. Резултатите сочат, че за провеждане на разговор е било необходимо едно обаждане; телефонът е бил вдигнат от служител до 2-5 секунди; дадени са пълни, ясни и точни разяснения за съответната услуга; служителите са се идентифицирали; отношението им е било любезно и отзивчиво; информацията е била поднесена на разбираем и достъпен език.

Потребителите, участвали в проучването за 2023 година, дават отлична оценка за работата на администрацията и оценяват положително работата на служителите в ОДМВР-Сливен.