Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Безплатни тренировки за деца и младежи ще се състоят в общинския плувен басейн в Сливен

25 януари 2024 09:00, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 224

Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат безплатни уроци по плуване на общинския покрит басейн в кв. „Сини камъни“, съобщиха от общинския пресцентър. Желаещите трябва да заявят в своето училище, че искат да бъдат обучени до края на януари.

 

Очаква се първите безплатни тренировки за начинаещи да започнат от средата на февруари, а трениращите ще заплащат само входната такса.

 

Безплатните тренировки са част от нова превантивна програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на общината. Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които досега не са проявявали интерес или не са имали възможност да се запишат на тренировки по плуване. Очакванията са децата и младежите да бъдат мотивирани за здравословен начин на живот. Програмата поставя акцент върху превенцията на затлъстяването при децата и екранната зависимост от електронните устройства.

 

Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, спортисти – ветерани, любители – деца и възрастни, както и за спортни състезания и обучения на спасители.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: община Сливен, архив