Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD пусна на пазара графичната карта Radeon RX 7600 XT

25 януари 2024 09:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 272
AMD logo

24 януари 2024 г. – AMD обяви пазарния дебют на своята най-нова графична карта AMD Radeon RX 7600 XT, анонсирана по време на CES 2024 по-рано този месец. Високопроизводителната, богата на функции графична карта е проектирана за интензивен гейминг и приложения за създаване на съдържание сега и в бъдеще.

 

С 16 GB VRAM, AMD RDNA 3 изчислителни единици, усъвършенствана AI технология и специални ускорители за рейтрейсинг, картата Radeon RX 7600 XT предлага плавни, бързи и визуално зашеметяващи изживявания при игри с рейтрейсинг на резолюция 1080p, и отприщва креативността на потребителите в следващите поколения задачи с AI и създаване на съдържание.

 

Основните характеристики на Radeon RX 7600 XT включват:

 

• По-висока кадрова скорост за хиляди игри – с новия AMD Software: Adrenalin Edition графичен драйвер, пуснат днес, технологията за генериране на кадри на AMD Fluid Motion Frames (AFMF) увеличава FPS, за да осигури огромно подобрение на производителността и плавен геймплей.

• Повече производителност с лекота – технологията AMD HYPR-RX опростява и управлява едновременното взаимодействие на AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution и AMD Radeon Boost за постигане на ефект на натрупване на производителност.

• Кодиране с ултра висока резолюция – Механизмът за кодиране/декодиране на мултимедия отключва нови мултимедийни изживявания с пълна поддръжка на AV1 кодиране/декодиране, широка цветова гама и подобрения с висок динамичен диапазон.

• Нови нива на поглъщане – AMD Radiance Display Engine осигурява поддръжка за базирани на DisplayPort 2.1 и HDMI 2.1a дисплеи от следващо поколение за ултрависоки разделителни способности и високи честоти на опресняване.

 

Днес AMD пуска и AMD Software: Adrenalin Edition 24.1.1. Новият драйвер разполага с технология AMD Fluid Motion Frames, която повишава FPS до 97% за по-плавно игрово изживяване чрез добавяне на технология за генериране на кадри към всяка DirectX 11 и 12 игра. Днешната версия също така предлага нова технология за вдигане качеството на видеоизображенията, поддръжка за разпознаване на текст Content Adaptive ML за 4K стрийминг, и AV1, HEVC, AVC и OBS подобрения на качеството на кодиране и др. Геймърите могат да изтеглят новия драйвер тук.

 

Radeon RX 7600 XT се предлага от днес от партньори на AMD, производители на графични карти, като Acer, ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire и XFX, с препоръчителна крайна цена (за САЩ) от $329 щатски долара.