Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница

26 януари 2024 09:56, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 207
Община Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница

Първомартенската обредност заема важно място в годишния зимен цикъл и с нея се отбелязва прехода от зимата към пролетта.

 

В тази връзка Община Котел Ви предлага да участвате във второто издание на Националния конкурс за мартеници, посветен тази година на тема: “Пижо и Пенда”.

 

В съревнованието могат да участват деца и ученици /индивидуално или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде изработена ръчно. Участниците могат да се състезават само с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

 

Художествената стойност и оригиналността ще са критериите за наградите.

 

Крайният срок на изпращане на творбите е до 20 февруари 2024 година, включително на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „Раковска“ № 62, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

 

Към всяка мартеница задължително трябва да бъдат посочени имената на участника, възраст, адрес, координати на родителите на детето /децата, както и телефон за връзка.

 

Най-красивите и оригинални мартеници ще бъдат наградени и подредени в изложба, разположена във фоайето на Община Котел. Първа награда- 100 лева, втора- 50 лева, трета награда – 30 лева. Победителите ще бъдат обявени на 1 март 2024 г. на сайта на Община Котел: www.kotel.bg.

 

Регламент на конкурса

 

Тема на конкурса: „Най-красива мартеница – Пижо и Пенда“

 

Условия на участие:

 

В конкурса могат да участват деца и ученици /индивидуално и/или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде изработена ръчно. Участниците могат да се състезават само с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

Община Котел