» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница

26 January 2024 09:56, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 4 months ago, number of readings: 230
Община Котел организира детски конкурс за изработка на най-красива мартеница

Първомартенската обредност заема важно място в годишния зимен цикъл и с нея се отбелязва прехода от зимата към пролетта.

 

В тази връзка Община Котел Ви предлага да участвате във второто издание на Националния конкурс за мартеници, посветен тази година на тема: “Пижо и Пенда”.

 

В съревнованието могат да участват деца и ученици /индивидуално или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде изработена ръчно. Участниците могат да се състезават само с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

 

Художествената стойност и оригиналността ще са критериите за наградите.

 

Крайният срок на изпращане на творбите е до 20 февруари 2024 година, включително на адрес: 8970, гр. Котел, ул. „Раковска“ № 62, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

 

Към всяка мартеница задължително трябва да бъдат посочени имената на участника, възраст, адрес, координати на родителите на детето /децата, както и телефон за връзка.

 

Най-красивите и оригинални мартеници ще бъдат наградени и подредени в изложба, разположена във фоайето на Община Котел. Първа награда- 100 лева, втора- 50 лева, трета награда – 30 лева. Победителите ще бъдат обявени на 1 март 2024 г. на сайта на Община Котел: www.kotel.bg.

 

Регламент на конкурса

 

Тема на конкурса: „Най-красива мартеница – Пижо и Пенда“

 

Условия на участие:

 

В конкурса могат да участват деца и ученици /индивидуално и/или групово/ на възраст от 6 до 14 години. Всяка мартеница трябва да бъде изработена ръчно. Участниците могат да се състезават само с една мартеница в раздели: най-автентична, пано и обемни кукли.

Община Котел